سالانه افراد بسیاری کشور کانادا را به عنوان بهترین مقصد مهاجرتی انتخاب می‌کنند. کانادا نهمین قدرت اقتصادی در جهان است و مهاجرین در این کشور سالانه موقعیت‌های شغلی بسیاری را از آن خود می‌کنند. پروسه‌ ثبت شرکت در کانادا پیچیدگی چندانی ندارد. شما با ثبت شرکت در کانادا این امکان را خواهید داشت که شرایط مناسب برای اخذ اقامت دائم را فراهم کنید و با گذشت ۵ سال از اخذ اقامت، می‌توانید برای دریافت پاسپورت کانادا اقدام کنید. با اخذ اقامت کانادا، فرزندانتان هم می‌توانند از تحصیل در کانادا بهره‌مند شوند و همسرتان هم با دریافت ویزای همراه کانادا می‌تواند به‌صورت تمام‌وقت مشغول به‌کار شود.

چگونه در کانادا شرکت ثبت کنیم؟

در ثبت شرکت در کانادا، مواردی جزئی ولی حائز اهمیت وجود دارند که با رعایت آن‌ها می‌توانید از هدر رفتن سرمایه و زمان پیشگیری کنید. مراحل ثبت شرکت در کانادا و دریافت ویزای کانادا به ترتیب زیر است:

  •  تکمیل اساسنامه شرکت (شامل نام، محل شرکت، نوع شرکت، مقدار سهم هر فرد، تنظیم قوانین و مقررات شرکت و تعداد اعضا هیئت مدیره). برای مدیر شرکت حداقل سن ۱۸ سال، برگه عدم سوء پیشینه و نبودن در شرایط ورشکستگی موارد اجباری هستند.
  • انتخاب کنید چه نوع شرکتی را مایل هستید تاسیس کنید.
  • انتخاب کنید در چه شهر و استانی قصد تاسیس شرکت خود را دارید.
  • وبسایت اداره مسئول ثبت شرکت در استان مورد نظر را پیدا کرده و اطلاعات مخصوص به ثبت شرکت در آن استان خاص را از آنها دریافت کنید؛ چرا که ممکن است برخی از شرایط جزئی ثبت شرکت در هر استان متفاوت باشد.
  • خرید یک واحد ملک تجاری به عنوان دفتر.
  • ارائه بیزینس پلن یا طرح تجاری به اداره مهاجرت کانادا.

بیزینس پلن و نکات مهم ثبت شرکت در کانادا

بیزینس پلن یا طرح تجاری باید قوی و قابل قبول برای دولت کانادا باشد. موارد مورد نیاز برای ذکر کردن در بیزینس پلن شامل برنامه قابل قبول برای توسعه اقتصاد شرکت خود (به شکلی که به اقتصاد کانادا کمک کند) است. همچنین بیان واقع‌گرایانه‌ اهداف و استراتژی‌های خود، تعیین بازار مرتبط با حیطه فعالیت شرکت و نیز تخمین میزان بودجه از موارد مورد نیاز اقدام ثبت شرکت در کانادا هستند.

در صورت توافق اداره مهاجرت کانادا، به شما اقامت موقت اعطا می‌شود. اقامت موقت کانادا از طریق ثبت شرکت معمولا ۱ یا ۲ ساله است. بعد از پایان اقامت موقت، می‌توانید درخواست اقامت دائم دهید ولی برای این امر، شما باید اهدافی که در طرح تجاری مطرح کردید را محقق ساخته باشید تا رضایت اداره مهاجرت را کسب کند.

دیگر نکات مهمی که باید در ارتباط با ثبت شرکت در کانادا بدانید، به‌صورت زیر هستند:

  • استخدام ۵ نفر نیروی کار کانادایی اجباری است.
  • صاحب شرکت باید حداقل ۵۱ درصد از سهام شرکت را داشته باشد.
  • فرد صاحب شرکت باید حداقل ۳ سال سابقه کار مدیریتی داشته باشد.
  • ارائه نامه تمکن مالی برای نیازهای حداقل ۱ سال آینده شرکت الزامیست.

انواع ساختار ثبت شرکت در کانادا

بسته به نوع نیاز و هدف شما از ثبت شرکت، ساختارهای متفاوتی برای ثبت شرکت در کانادا وجود دارند که در حین مراحل ثبت شرکت در کانادا، باید یکی از آن‌ها را برای شروع فعالیت خود انتخاب کنید. انواع این ساختارها شامل موارد زیر هستند:

ثبت شرکت با مسئولیت محدود در کانادا

در ثبت شرکت مسئولیت محدود در کانادا، یک یا چند نفر می‌توانند به عنوان مؤسسین و سهامداران شرکت شناخته شوند. در یک شراکت معمولی، هر شریک به‌شکل مشترک در بدهی شرکت مسئول است. اما در شراکت محدود، هرشخص می‌تواند به کسب و کار کمک کند بدون اینکه در فعالیت شرکت سهیم باشد. ثبت این شرکت‌ها هزینه نسبتا مناسبی دارد و ثبت آن به نسبت آسان‌تر است. اگر شرکت دچار ورشکستگی شود، شرکا در قبال این شکست مسئولیتی ندارند و مقصر شناخته نمی‌شوند.

ثبت شرکت با مالکیت شخصی در کانادا

شرکت‌های مالکیت شخصی فقط یک نفر مؤسس دارند و رئیس شرکت شریکی ندارد. ثبت اینگونه شرکت‌ها آسان‌تر از بقیه انواع شرکت است. مسئولیت‌ها سبک‌تر تنظیم می‌شوند و یک شخص به‌صورت تنها و مستقیم بر تصمیم‌های شرکت کنترل ندارد. در صورت وجود بدهی، طلبکاران می‌توانند علاوه بر برداشت از دارایی‌های تجاری شرکت، از دارایی‌های شخصی نیز برداشت کنند. اکثر شرکت‌های ثبتی در کانادا از این نوع شرکت‌ها هستند. ایراد شرکت‌های مالکیت شخصی فقط این است که مسئولیت بیشتر برای افراد است تا خود شرکت. شرکت‌هایی از این دسته، محدودیت‌هایی برای دریافت کمک هزینه‌های مالی و وام نیز خواهند داشت.

ثبت شرکت تعاونی در کانادا

شرکت‌های تعاونی می‌توانند در سطوح ایالتی (Federal) و یا استانی (Provincial) ثبت شوند. مالکیت این نوع شرکت‌ها قابل انتقال است و سهامداران به‌صورت شخصی در بدهی‌ها، تعهدات و یا اعمال شرکت مسئول نیستند. این شرکت‌ها از جهت سهولت در افزایش سرمایه، اخذ وام، فعالیت مستمر و نوعی از مسئولیت محدود بودن، محبوبیت زیادی دارند. ثبت شرکت‌های تعاونی هزینه کمتری نسبت به دیگر شرکت‌ها و شرکت‌های مسئولیت محدود دارد. این نوع شرکت‌ها شرکای تجاری زیادی دارند و متعلق به همه شرکا و مالکین هستند. روند تصمیم‌گیری در این شرکت‌ها کندتر از دیگر شرکت‌هاست.

ثبت شرکت مشارکتی در کانادا

شرکت‌های مشارکتی در کانادا توسط انجمن اعضا کنترل می‌شوند. این شرکت‌ها دموکراتیک‌ترین نوع کسب و کار هستند و می‌توان این شرکت‌ها را هم به شکل انتفاعی و هم غیر‌انتفاعی تشکیل داد. صاحب شرکت دارای مسئولیت محدود و تمام اعضای دیگر نیز دارای مسئولیت هستند و مدیریت بین افراد مشترک است؛ به همین علت، اتخاذ تصمیم های مهم بسیار دشوار و زمان‌بر هستند. در این شرکت‌ها اختلاف بین افراد زیاد است و مسئولیت بدهی‌ها و ورشکستگی با تمام مسئولین است.

هزینه‌های ثبت شرکت در کانادا

هزینه‌های امور اداری و ثبت شرکت در کانادا برای هر ایالت متفاوت و متغیر است. با‌توجه به نوع شرکت و محل شروع به فعالیت‌ شرکت شما، این هزینه‌ها متفاوت خواهند بود. در کل، هزینه ثبت شرکت در کانادا مبلغ قابل توجهی نیست. هزینه ثبت شرکت فدرال در کانادا ۲۰۰ دلار است.

مزایای ثبت شرکت در کانادا

فعالیت به عنوان یک شرکت کانادایی مزایای بسیاری در داخل و خارج از کانادا دارد. علاوه بر اینکه شرکت در سطح بین‌المللی شناخته‌شده و مورد تایید قرار می‌گیرد، می‌توان به موارد زیر نیز اشاره کرد.

  • فعالیت با یک نام منحصر به‌‌‌فرد برای شرکت

این  قابلیت به شما کمک می‌کند تا بتوانید کسب و کار خود را با نامی یکسان در استان‌های مختلف کانادا گسترش دهید.

  • شناخته شدن در سطح بین‌المللی

شرکت‌های فدرال در تمام دنیا شناخته شده هستند. اگر قصد گسترش کسب و کار خود در خارج از کانادا را دارید، دانستن و در نظر گرفتن این نکته مهم است.

  • انعطاف پذیری

آدرس کسب و کار رسمی شما می‌تواند در هر نقطه‌ای از کشور کانادا ثبت شود و شما می‌توانید جلسات سالانه خود را از هر‌جای دنیا به‌صورت دیجتال برگزار کنید.

  • دسترسی آسان به سرمایه دولتی

شرکت‌ها می‌توانند با نرخ سود کمتری درخواست وام داده و همچنین می‌توانند سرمایه‌ خود را با فروش سهام به سهامداران افزایش دهند.

  • نرخ مالیات‌های کمتر

مالیات شرکت‌ها از صاحبان آن‌ها جداست. مالیات شرکت‌ها غالباً از مالیات اشخاص حقیقی کمتر هستند.

  • مسئولیت محدود

سهامداران در قبال بدهی‌ شرکت مسئول شناخته نمی‌شوند و درصورت ورشکستگی شرکت، سهامداران فقط میزان سرمایه‌ای را از دست می‌دهند که در شرکت سرمایه‌گذاری کرده بودند.

  • شخصیت حقوقی مجزا

شرکت‌ها حقوق یکسان با حقوق اشخاص حقیقی را دارند، مانند مالکیت املاک، توانایی درخواست وام و عقد قراردادهای مختلف.

  • فعالیت مستمر شرکت

شرکت‌ها تا زمانی که تعطیل و ادغام نشده و یا امتیاز خود را واگذار نکرده‌اند، می‌توانند به فعالیت خود ادامه دهند. در بقیه ساختار‌های کسب و کار، با مرگ صاحب شرکت، آن شرکت نیز از بین می‌رود.